Olika båtmodeller

Bra mellanmål för båtlivet

När du är ute med båten är det smart att ha mättande, nyttiga och goda mellanmål att snabbt stoppa i dig. Då orkar du mer och båtlivet blir mycket skönare. Se till att du alltid har med dig ett lite fika i både båten och på land.

Knäckebröd som mellanmål

Det absolut bästa mellanmålet som finns är knäckebröd. Mättande, fiberrikt och så håller det längre. Du kan förvisso göra egna knäckebrödssmörgåsar, men det enklaste är att köpa färdiga Wasa Sandwich. Du har många smaker att välja mellan som taco, pizza, paprika eller tomat och basilika. Köp storpack så har du bra mellanmål som du sladdfritt kan ta med i väskan.

Frukt

Ett annat bra mellanmål att ta med sig till sjöss är frukt. Frukt är också ett bra komplement till knäckebröd. Du får något sött och mättande. Det som är bra men just sådana mellanmål är att du faktiskt kan klara dig en hel dag på dem. Tar du med dig ett par bananer, en melonsallad och knäckebröd så har du både mellanmål och lunch.

Skönare båtliv

Genom att alltid ha med mellanmål i väskan blir det så mycket roligare att vara ute med segelbåten, ekan eller kanoten. Du kan antingen äta när du sitter ute på vattnet eller hitta en mysig vik att stanna vid. Glöm inte heller att ta med vätska. Förutom att det är trevligt med en kaffetermos, så är det viktigt att ha dricka mycket vatten. Är det väldigt varmt är det klokt att även ta med salta nötter eller liknande så att du garanterat får i dig salt.