Olika båtmodeller

Segling – en livsstil

Segelbåtar är ett stort intresse för många. Faktum är att segelbåten blivit en alldeles speciell livsstil för vissa. Till skillnad från roddbåtar och motorbåtar kan segelbåten färdas enbart med hjälp av vinden, vilket är en helt unik egenskap i sig.

Fördelar med segelbåten

Segelbåtar är speciella på viset att de inte har någon motor, men ändå kan färdas snabbt under bra förhållanden. Många dras till segelbåtar av denna anledning då uttrycket ”ta dig dit vinden bär” får en djupare mening. Vissa känner sig lite snyggare som segelbåtsägare och visst är det attraktivt att se en man eller kvinna med en härlig solbränna på däck. Lägg till ett höjt segel och en volt snus under läppen så är looken komplett. För den som snusar kan VOLT snus från Swedish Match öka coolhetsfaktorn enormt. Att snusa är trots allt något av det svenskaste man kan göra. Många väljer dessutom snus som ett alternativ till rökning och kan vara en stor hjälp för den som vill sluta röka. Volt snus är helt klart rätt val både under segelturen och för rökavvänjning. Samtidigt som segelbåtar ligger helt rätt i tiden finns det en klassisk känsla över dem. Segelbåtar uppfanns trots allt långt innan många andra färdmedel som exempelvis tåg och flygplan.

Segelbåt som livsstil

Känslan av frihet är starkt förknippad med segelbåtar då de klarar starka vindar samt långa resor till skillnad från roddbåtar. Den stora fördelen gentemot motorbåtar är förstås att ha vinden som bränsle. Många förknippar segelbåtar med en sommar i skärgården eller flera veckor långa resor över Atlanten. Men det finns de som tagit båtlivet ett steg längre och sålt alla sina ägodelar för att leva på en segelbåt ute till havs. Möjligheterna med en segelbåt är helt klart många och det är endast fantasin sätter gränser.