Olika båtmodeller

Roddbåten

De allra flesta av oss har garanterat hört talas om rodd båtar och har en idé om hur den används. Roddbåten är dessutom en egen kategori av båtar med ett flertal underkategorier. Här placeras alla typer av båtar som drivs av den mänskliga kraften, alltså inte båtar med motor, segel eller andra typer av maskineri.

Eftersom roddbåten inte används med någon typ av maskin är den första båten som sjösattes en typ av roddbåt. Det sägs att denna båtmodell är den populäraste och enklaste båten och har varit det från forntiden ända tills idag. Anledningen till varför dessa är en av favoriterna beror på hur smidiga de är att använda, att de är rätt billiga att köpa och du behöver egentligen inte någon förkunskap för att klara av att använda en. Det är bara att sätta sig i båten och ta tag i årorna och ro.

Ett bra exempel på en sorts roddbåt är kanoten. Du kan hyra en kanot på flera platser runt om i landet, och det är inte jättedyrt. Det rekommenderas dock att du inte åker ut på öppet vatten med en kanot när du är ensam. Se till att ta med dig ett par andra personer.