Köpa/sälja båt

Ta med båten och flytta till Spanien

Önskar du att du hade mer tid till sjöss? Då kanske du bör överväga att flytta till Spanien. Landets klimat gör det möjligt att vara ute med båten på sommaren såväl som på vintern. I Sverige däremot måste båten istället tas upp för vintern. Här hittar du de bästa tipsen om du vill flytta till Spanien.

Köp hus i Spanien nära kusten

Att bo utomlands hela eller delar av året har många fördelar, framför allt för dig som gillar båtar eftersom att båtsäsongen aldrig tar slut. För att dra nytta av det sydeuropeiska klimatet bör du överväga att köpa ett hus i Spanien eller i något närliggande land. På hemsidan mowido.se hittar du ett stort utbud av bostadsannonser från registrerade mäklare. Här finns det massor av bostäder som ligger nära kusten. Du kan enkelt sortera vilket område du vill köpa hus i. Du som båtägare kan med fördel välja någon av öarna, till exempel Mallorca och Kanarieöarna, eller kuststråken Costa del Sol och Costa Blanca. Många svenskar väljer att flytta till i Marbella, Kanarieöarna, Torrevieja och Mallorca. Du väljer själv vilken ort som passar bäst för dig och din båt!

Ta med dig båten eller köp en ny på plats

Du kan välja att ta med dig din båt eller köpa en ny på plats i Spanien. Tänk på att en båt inte får vara registrerad i två länder samtidigt. Kolla därför upp regelverket innan flytten och bestäm om du vill att din båt ska vara svenskregistrerad eller spanskregistrerad. Om du planerar att bo i Spanien på heltid är det bäst att registrera båten där. Det gör det lättare att sälja båten i framtiden om du vill göra det.