Köpa/sälja båt

Köp en begagnad båt

När det kommer till marknaden för olika fordon är den för båtar rätt stor. De flesta som är intresserade av att köpa en båt väljer gärna att ta en titt på andrahandsbåtar. Detta är ett smart sätt att spara pengar samtidigt som att hitta en båt som fungerar utmärkt och ser bra ut. Men oavsett om du väljer att köpa en ny eller en begagnad båt finns det en hel del du måste tänka på.

Det finns en del skillnader på att köpa en begagnad båt istället för en ny. Det är till exempel väldigt viktigt att du tar en noga titt på båten. Det kan finnas brister eller fel som säljaren inte berättat om, eller missat själv. Ett tips är att du väljer en så kallad granskad båt. Det innebär att en besiktningsman går igenom båten ordentligt och har säkerställt att allting fungerar som det ska. Skulle du hitta en begagnad båt du är intresserad av som inte blivit granskad kan du anlita en egen besiktningsman som hjälper dig. Köper du däremot en begagnad båt från båthandlare kommer det redan gjort en granskning. Men dubbelkolla ändå detta för att vara säker.

Båtplats

Innan du köper en båt är det viktigt att du har en plats för båten. Vill du ha en båtplats eller kan du endast knyta upp den vid stranden? Om du ska köpa/hyra en båtplats är det bra att du gör detta i god tid eftersom tillgängligheten är inte den bästa överallt. Så se till att du får en plats innan du köper en båt.